BLOEI Opleidingen en trainingen

Met de deur in huis vallen

Ik ben telefonisch in gesprek met een ondernemer uit Harderwijk. Ze twijfelt of ze moet doorzetten met haar zaak of toch voor iets anders moet gaan. We zitten middenin een mooi gesprek en opeens gaat er keihard een alarm af… Ik schrik me rot! Eerst denk ik dat het het luchtalarm is, wat elke maand om 12.00 uur afgaat. Maar ja, het is pas 10.00 uur en niet de 1e dag van de maand… Ineens besef ik dat het brandalarm afgaat.

Zou het een oefening zijn? Ik zie nog niemand het pand verlaten. Maar plots gaat de nooddeur en zie ik mensen naar buiten gaan. De sirene is oorverdovend en ik zeg tegen de dame aan de telefoon dat ik toch even ga kijken op de gang. Ik doe mijn deur open en zie dat ik ingesloten zit. Zowel links als rechts zijn de deuren, door het afgaan van het brandalarm, vanzelf dichtgegaan en zit ik in een soort halletje. Oeps, dat voelt niet zo fijn.

Gelukkig kan de deur naar de trapportaal wel gewoon open. Ik zie hordes mensen de trap aflopen, want met de lift mag natuurlijk niet. Ik beëindig het telefoongesprek en loop met iedereen mee naar buiten.

Eenmaal buiten kijkt men elkaar een beetje verbaasd aan in de trant van ‘Is dit echt of niet?’ Mensen beginnen met elkaar te praten en er ontstaat een soort saamhorigheid. De meesten hebben elkaar nog nooit gesproken, omdat een ieder zijn eigen unit heeft en daar natuurlijk is om te werken.

Grappig om te zien is dat sommige mensen hun jas aan hebben en al hun spullen mee hebben genomen. En anderen (waaronder ikzelf) zonder jas en tas. Zo zie je maar dat iedereen anders reageert op onverwachtse situaties. Na ongeveer een kwartier bleek het vals alarm. De sensor was afgegaan door de stoom van een quookerkraan in een van de keukentjes.

Iedereen maakt onverwachte dingen mee zowel privé als zakelijk. Hoe ga je als ondernemerscoach om met onverwachte situaties? Je weet vooraf niet hoe een gesprek met een ondernemer zal verlopen. Gaat dan bij jou de alarmbellen rinkelen of ga je door met de onderwerpen die je wilt behandelen?

Tijdens de BLOEI Opleiding Ondernemerscoach is er veel aandacht voor de persoonlijke veranderingen van ondernemers. Tegelijkertijd leer je hoe je de ‘lijn’ in de coachgesprekken vasthoudt. Op 3 november 2022 start de nieuwe opleiding Ondernemerscoach. Als je meer wilt weten kom naar de Open Dag of bel me voor een afspraak.

Alarm gaat af

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
BLOEI Opleidingen
Open de chat en stel je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.