BLOEI Opleidingen en trainingen

Altijd nieuwsgierig

De honden beginnen hard te blaffen. Ik kijk op en zie het oranje-witte autootje van de postbode het pad oprijden. Hij stopt halverwege en doet het raampje open van zijn auto. Zo kan hij precies bij de klep van de brievenbus om de post er in te doen. Ik steek mijn hand op en zwaai terwijl hij achteruit het pad weer afrijdt.

En dan word ik nieuwsgierig… Herken je dat? Zou er iets leuks gekomen zijn? Ik ben namelijk dol op verassingen! Als er pakketjes komen dan wil ik deze ook graag zo snel mogelijk opmaken (ook al weet ik wat erin zit). En toch ga ik dan, om de spanning nog iets op te bouwen, het pakketje netjes opmaken, zodat het net iets langer duurt…

Wat zou de postbode vandaag gebracht hebben?
Gewapend met het sleuteltje loop ik naar de brievenbus en open deze vol verwachting. Maar helaas… het zijn twee blauwe enveloppen van onze vrienden van de Belastingdienst. Een beetje teleurgesteld loop ik weer terug naar huis en hang het sleuteltje weer in het sleutelkastje.

Post kan zo leuk zijn! Maar vaak valt het zo tegen….
Als ondernemer is het slim om nieuwsbrieven te sturen om zo in contact te blijven met potentiële klanten. Dit heb ik met Vindjeklant ook een paar jaar gedaan. Maar ik heb daar moeite mee. Ten eerste: Ik lees zelf amper nieuwsbrieven. Vaak is het alleen maar verkoop en geen nieuws. En ten tweede: ik weet vaak niet wat ik erin moet zetten, want wat is dan mijn nieuws? Ik zat er altijd tegenaan te hikken en kreeg er weinig energie van. Dus toen ben ik gestopt met het versturen van nieuwsbrieven.

Maar het kan ook anders!
Deze zomer heb ik het boek ‘Nummer 1’ van Aartjan van Erkel gelezen. In dit boek maakt hij gehakt van ondernemers die gratis tips delen in hun nieuwsbrieven. Stop met teachen, begin met teasen. Een lekker tegendraads marketingboek over infotainment.  

Toen ik dat zat te lezen kwamen er ineens leuke ideeën in mij op. En vanaf nu ga  ik hiermee wat doen!  Jij ontvangt nu de allereerste BLOEI post. Korte verhalen over de dingen die ik meemaak. Met humor, zelfspot en waarschijnlijk herkenbaarheid.

Als je het leuk vindt om BLOEI post te ontvangen, dan hoef je niks te doen. Maar als je hier geen zin in hebt, meld je dan nu gelijk af. Even goede vrienden…

BLOEI Post - Altijd nieuwsgierig - Adinda Keizer