BLOEI Opleidingen en trainingen

Bedrogen...

Het is eind 2008 en ik loop voor het eerst op een ondernemersbeurs. Bij een stand met een magazine voor ondernemers zie ik hem staan. Een oud-collega van de krant. Eindelijk iemand die ik ken! Ik vertel hem dat ik voor mezelf ben begonnen en enthousiast zegt hij ‘Ik ga je helpen. Jij krijgt van mij een pagina gratis redactie in het ondernemersmagazine!’

Een tijdje later belt hij op en vraagt of ik een stagiair van hem wil trainen en coachen. Wat een superleuke opdracht! Ik vraag hoe hij het voor zich ziet en hoe vaak deze jongen begeleiding nodig heeft. Waarop hij zegt: ‘Maak maar een offerte’. Ondanks dat ik niet duidelijk weet wat hij precies voor ogen heeft, doe ik mijn uiterste best en maak ik een mooi voorstel.

Terwijl ik naar onze afspraak rijd, bedenk ik dat het wel heel fijn zou zijn als deze opdracht doorgaat, want financieel is het nog steeds niet stabiel zo in mijn eerste jaar. Ik kom binnen en de stagiair is er ook. De man roept joviaal tegen de stagiair, dat ik de trainer ben. Ik denk: ‘Maar je hebt de offerte nog helemaal niet gezien’. Als we met z’n tweetjes zijn, zeg ik hem dat ik het wel een beetje raar vind, dat hij al tegen die jongen zegt dat ik hem ga trainen, maar dat hij het voorstel nog niet eens heeft bekeken. Hierop geef ik hem het voorstel. Nog voor hij heeft gekeken roept hij dat het akkoord is. Om vervolgens zijn handtekening onder het voorstel te krabbelen.

Een half uur later zit ik weer in mijn auto en rijd ik met beetje verdwaasd gevoel weg. Zoiets raars heb ik nog nooit meegemaakt. Gewoon tekenen zonder te kijken wat het kost. Maar mijn hoofd zegt: ‘Nou en! Je hebt toch een handtekening?’

Ik ben aan de slag gegaan, maar na een paar weken hoorde ik al van mensen uit het netwerk dat ik maar goed achter mijn centen aan moest zitten. Na een maand werken, heb ik even een pauze ingelast en de eerste factuur gestuurd. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Jammer voor mij, maar deze man heeft nooit betaald. Hij verzon allerlei smoesjes en toen hij die niet meer kon bedenken, was hij onbereikbaar voor mij en uiteindelijk was hij verdwenen met de noorderzon.

Het voelde zo ontzettend oneerlijk! Ik heb mijn werk geleverd en hij hoort dan gewoon te betalen. Tegen beter weten in bleef ik maar hopen dat hij zou betalen. Uiteindelijk werd ik er zo ‘zuur’ van, dat ik deze zaak heb uitbesteed. Al die negatieve energie die dit heeft gekost gun ik niemand!

Waarom vertel ik dit verhaal? Afgelopen weken hoorde ik van twee klanten dat ook zij zo zijn belazerd. Ook zij zijn startende ondernemers. Het is zo naar dat er nog steeds mensen zijn die zo misbruik maken van de onschuld en het enthousiasme van startende ondernemers.

Gelukkig kan ik ze als ervaren ondernemerscoach van goed advies voorzien, namelijk UITBESTEDEN aan iemand die voor jou achter je geld aan gaat. Die voelt niet de emotie van oneerlijkheid en hij/zij kan jou echt helpen.

Ben je ook op zoek naar een ervaren en praktische ondernemerscoach? Neem dan een kijkje op www.vindjeklant.nl

Bedrogen

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
BLOEI Opleidingen
Open de chat en stel je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.