BLOEI Opleidingen en trainingen Zwolle

De kracht van open vragen stellen
is de sleutel tot goed leiderschap

Als manager weet je dat communicatie belangrijk is voor het aansturen van je team. Er is één eenvoudige techniek die vaak over het hoofd wordt gezien, maar een wereld van verschil kan maken: open vragen stellen. Open vragen zijn een krachtig hulpmiddel die je als manager kunt inzetten om je team goed aan te sturen.

Open vragen zijn vragen die niet met een simpel “ja” of “nee” beantwoord kunnen worden. Ze nodigen de ander uit om na te denken, te reflecteren en een uitgebreid antwoord te geven. Door open vragen te stellen, toon je een open mindset en vermijd je (voor)oordelen en aannames.
Dit klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk lastig om te doen. Onze eigen ervaringen en aannames sturen ons vaak richting gesloten vragen, waardoor we essentiële informatie mislopen.

Het geheim van goede open vragen ligt in het gebruik van de zeven W’s en drie H’s:

De zeven W's:

En de drie H's:

Hoewel de waarom-vraag nuttig kan zijn, is het raadzaam deze voorzichtig te gebruiken. “Waarom doe je dat zo?” kan al snel defensief overkomen, alsof de ander zich moet verantwoorden. In plaats daarvan kun je “Hoezo?” gebruiken, wat een minder beladen manier is om naar beweegredenen te vragen.

Sturen in een gesprek kan soms noodzakelijk zijn. Een effectieve manier om dit te doen is door te vragen: “Hoe belangrijk is voor jou…?” Deze vraag leidt vaak tot antwoorden die de weg vrijmaken voor diepere exploratie, omdat de ander bijna vanzelf een hoge mate van belangrijkheid toekent aan het onderwerp.

Het stellen van open vragen vergt oefening. Hoe vaker je het toepast, hoe vanzelfsprekender het wordt. Na verloop van tijd zul je merken dat het een automatisme wordt, en dat je steeds meer verrassende en waardevolle gesprekken voert.  Het zal de kwaliteit van je communicatie verbeteren, maar ook de betrokkenheid en het vertrouwen binnen je team vergroten.

© 2020-2024 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.