BLOEI Opleidingen en trainingen

Gezellig? Of gewoon snel?

Eén keer in de week ga ik zwemmen. Van mei tot september in het buitenbad in Dalfsen en de andere maanden in het binnenbad in Ommen. Altijd weer een overgang van lekker buiten naar binnen, maar het zwembad in Ommen is ook gezellig. Geen TL lampen, maar sfeervolle verlichting, foute muziek en na het zwemmen even lekker bubbelen in het warme bad ernaast.

Het zwembad is verdeeld in drie banen. De eerste baan is voor de gezelligheid. Hier zwemmen mensen die praten belangrijker vinden dan het zwemmen zelf. Beetje lekker poedelen en bijkletsen. De middelste baan is voor baantjes trekken. In een blokje zwemmen tussen de lijnen. De laatste baan is de snelle baan. Voor mensen die flink doorzwemmen en (denk ik dan) snel zijn.

Tja, waar ga je dan zwemmen? Een keuze tussen de middelste en de laatste baan. Nu heb ik wel een wedstrijdbadpak en een flitsende zwembrilletje maar ja… dat betekent nog niet dat je snel bent.
Ik kies de middelste baan. Na een paar baantjes heen en weer merk ik, dat ik toch wel vaak mensen aan het inhalen ben of moet wachten tot zij aan de kant gaan.
Dus binnen vijf minuten lig ik in de snelste baan en stiekem vind ik dat toch wel leuk!

Grappig hoe je zelf je eigen snelheid/kracht niet zo goed kunt inschatten. Mensen zijn bescheiden en willen zichzelf snel de beste noemen. Zo gaat het vaak ook met ondernemers. Het is lastig zelf zichtbaar te zijn. Want wie ben ik? Wat zullen anderen wel niet denken? Het klinkt zo arrogant! Voor ondernemers die dit denken is het extra fijn om met een ondernemerscoach te sparren. Die zet de ondernemer in zijn kracht. Zonder blabla, maar gewoon door vragen te stellen en te laten ervaren dat de ondernemer er echt mag zijn.

Tijdens de opleiding Ondernemerscoach leer je werken met het Merkwaardenspel. Dit is een fantastische tool om een ondernemer zijn of haar eigen kracht te laten ervaren. 

Op 3 november 2022 start de nieuwe Opleiding Ondernemerscoach. Als je meer wilt weten neem dan vrijblijvend contact met me op.

Hoe zie jij jezelf