Hoe gaat het met jou?

‘Hey Mariska, hoe gaat het met jou?’

Tijdens een Zoomgesprek met een vaste klant wordt Mariska deze vraag gesteld.

Mariska denkt na, want ze wil zeggen ‘goed’ maar klopt dat wel?

De Coronaperiode met alle strenge maatregelen maken Mariska somber. Na iedere persconferentie waarin nog strengere maatregelen worden aangekondigd voelt Mariska een combinatie van boosheid, machteloosheid en ergernis van binnen. Aan de ene kant heeft ze er begrip voor, maar aan de ander kant voelt het zo oneerlijk!

Mariska is inmiddels zes jaar ondernemer en had tot vorig jaar maart een goed lopend bedrijf waarbij ze makkelijk in haar eigen inkomen kon voorzien. Ze was vrolijk, had een groot netwerk en sprak veel mensen. Tuurlijk maakte ze soms te veel uren en was ze veel onderweg. Maar, ondanks dat deed ze haar werk met heel veel plezier.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

En toen kwam Corona…

Van de een op de andere dag was opeens haar agenda leeg. De eerste weken was ze eigenlijk stomverbaasd dat haar dit overkwam. Het voelde voor haar zo onwerkelijk. Al snel kwam de realiteit om de hoek kijken en was ze zich bewust dat dit wel eens langer kon gaan duren. Dus als echte ondernemer, keek Mariska wat haar mogelijkheden waren en al gauw veranderen de kilometers op de weg in Zoom-meetingen. De netwerkbijeenkomsten waren verdwenen en voor het eerst was ze alle avonden van de werkweek thuis. In het begin was dat best lekker, maar nu benauwd het haar. Ze wil weer mensen ontmoeten en in het echt zien. Gezellig ergens koffie drinken met haar klanten…

Mariska is het zat!

Ze merkt aan zichzelf dat ze steeds sneller geïrriteerd is en dat ze steeds meer baalt van de hele dag achter dat scherm zitten.
Ze doet alleen nog de dingen doet die hoognodig zijn en de rest laat ze zitten. Ze weet best wel dat ze meer kan doen, maar ze heeft er gewoon geen zin in.

En dan ziet ze ook nog op social media van die hosanna verhalen voorbij komen van mensen uit haar netwerk. Want zo te lezen gaat het men hen wel heel erg goed. Dat maakt dat Mariska het liefst even onder een dekentje wil kruipen om te wachten wanneer deze Coronaperiode voorbij is.

Mariska weet dat er ondernemers zijn die het veel zwaarder hebben als zij. Ondernemers die helemaal geen inkomen meer hebben. Zij heeft tenslotte nog wel wat omzet. Wel de helft minder dan de jaren ervoor. Maar door de buffer die ze heeft opgebouwd kan ze het nog wel een tijdje volhouden.

Dus ze antwoordt: “Het gaat goed met mij!”

 

Jeuken jouw handen om met Mariska aan de slag te gaan om te kijken wat wel mogelijk is?

Om samen te sparren en te ontdekken hoe ze haar bedrijf kan laten groeien? Wil jij ondernemers

als Mariska coachen? Meld je aan voor de Open Dag van BLOEIopleidingen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Over Adinda Keizer

Adinda Keizer is ondernemerscoach en commercieel trainer bij Vindjeklant. Ze is gestart met BLOEIopleidingen in 2020 en deelt al haar kennis met de cursisten. Zij worden opgeleid tot ondernemerscoach waarbij de klant van de ondernemer centraal staat. Een mensenmens opleiding die je leert hoe je weet wat bij de ondernemer past en welke middelen je hiervoor kunt inzetten.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]