BLOEI Opleidingen en trainingen

Je ei kwijt kunnen

Sinds twee jaar wonen wij met heel veel plezier in het buitengebied van Dalfsen. We hebben inmiddels een halve kinderboerderij met twee honden, drie kippen en vier schaapjes.

Toen we er kwamen wonen wilde ik heel graag kippen. Dus via Marktplaats ging ik op zoek naar goede legkippen, maar wel in de buurt. Uiteindelijk belanden we bij een boer in Heino. Hij had teveel kippen en deze jonge hennen wilde hij wel kwijt. Ik had niet gevraagd wat voor kippen het waren, alleen of ze al eieren legden. Toen we daar aankwamen vertelde de man dat hij de kippen alvast in een bak had gedaan. Hij doet die bak open om ons de kippen te laten zien. En ik denk alleen maar: ‘Jemig … wat een grote kippen. Passen die wel in het hok?’
Het zijn dus Mechelse hoenen geworden of zoals ze in België zeggen: Mechelse Koekoek. Ze zijn behoorlijk groot maar gelukkig heel rustig en lief. En.. ze leggen een mooie maat eieren.

Als je voor het eerst kippen hebt, dan moet je nog veel leren. Neem bijvoorbeeld de broedsheid die maanden duurde. En nu is er opeens een kip in de rui. Dan doe je ’s morgens het hok open en dan ligt er een halve kip. Alle veren lieten in een nacht los.

In deze bovengenoemde periodes gaan ze minder eieren leggen. Dus in plaats van elke dag wordt het om de dag. Maar op een gegeven moment moeten ze toch een ei kwijt, denk ik dan. En dat klopt ook, want dan liggen er weer twee eitjes in het hok. Zoals een goede kippenvrouw betaamt, bedank ik de dames altijd voor de eitjes. (die trouwens erg lekker zijn)

Heb jij ook dat veel mensen ‘hun ei bij jou kwijt willen’? Mensen die jou alles vertellen? Als je ondernemer bent wordt dit nog meer versterkt, want dan willen ze ook graag advies over hoe jij iets doet en wat je hen zou adviseren.

Herken je dit? Misschien is het een idee om hier iets mee te gaan doen, om ondernemers te gaan coachen. Tijdens de BLOEI Opleiding Ondernemerscoach leer je hoe je structuur in deze gesprekken kunt aanbrengen. Heel belangrijk is ook dat jij je energie behoudt in de gesprekken, zodat je zelf een blij ei blijft. We starten op 3 november 2022 en er is nog een plekje vrij.

Je ei kwijt kunnen

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
BLOEI Opleidingen
Open de chat en stel je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.