BLOEI Opleidingen en trainingen

Leap of leip

Daar lig ik dan… Op mijn rug op een yogamatje op de vloer van een wijnboerderij, ergens in het buitengebied van Drempt. Nieuwsgierig wacht ik op wat komen gaat. Vanavond ga ik een LEAP sessie doen. Een wat??? Iets met energie en muziek en voelen.

Vooraf hebben we een klein beetje informatie gehad, maar eigenlijk is de boodschap: ontspannen en overgeven aan dat wat komen gaat. (Nou… moet je net bij mij zijn. Ik wil toch wel graag altijd alles weten). Maar goed, inmiddels liggen we allemaal redelijk relaxt op het matje.

De verlichting wordt gedimd en prachtige muziek vult de ruimte. Ik lig met mijn ogen dicht en concentreer me op mijn ademhaling. Het is fijne rustige muziek waar je lekker ontspannen van wordt. Dan opeens wordt de muziek anders, harder en met een beat erin. Ik onderga maar wat er komen gaat….

Ik voel haar energie en terwijl ik met mijn ogen gesloten lig, duwt ze op drie plaatsen op mijn lichaam. En ineens gaat mijn lichaam bewegingen maken. Ongecontroleerde bewegingen. Mijn benen, mijn heupen en mijn schouders gaan zomaar heen en weer.

Ik sta ‘AAN’. Wat een rare gewaarwording… geen controle meer. Mijn lichaam gaat mee met de golven en de beat van de muziek. Ineens snap ik ook hoe Bosjesmannen in trance kunnen raken van het trommelgeluid wat ze maken.

Ik lig rare bewegingen te maken en ben volledig bij bewustzijn, maar toch in een soort trance. Het voelt eigenlijk heel fijn. En dan komt er een muzieknummer met tekst. En ja hoor… ik ga luisteren naar de tekst en zit dus in mijn hoofd en alles stopt.
Naast me hoor ik gesnotter, iemand is aan het huilen, maar ik doe mijn ogen niet open. En daar is ze weer met haar fijne energie. Ze duwt weer ergens op mijn lichaam en ik ga weer ‘AAN’… Heerlijk mee met de beat van de harde muziek.

Na een uur (denk ik) volgt rustige muziek en kunnen we allemaal weer bijkomen. De een gaapt nog harder dan de ander. Onder het genot van een kop thee en wat chocola, delen we onze ervaringen.

Ik stap in de auto en rij de pikdonkere avond in. De mist maakt het zicht over de landweggetjes moeilijk, maar past ook echt bij deze bijzondere avond.

Soms raken we de controle een beetje kwijt. Dan is het fijn als er iemand is dat jou weer op het juiste pad helpt. Iemand die jouw energie weer ‘AAN’ zet. Als ondernemerscoach ben ik altijd bezig met de mens achter het bedrijf. Regelmatig krijg ik ook te horen dat men ‘ENERGIE’ van mij krijgt. Wil je ontdekken of dit ook iets voor jou is? Maak dan een vrijblijvende afspraak van een half uur in mijn online agenda.

Leap of leip

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
BLOEI Opleidingen
Open de chat en stel je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.