BLOEI Opleidingen en trainingen Zwolle

Help! Ik moet mijn collega's gaan aansturen...

Het vaste nummer op mijn telefoon gaat… Ik zie een 06 nummer en neem op. Ik hoor een dame zich voorstellen. Maar ze praat zo snel dat ik echt niet kan verstaan wie ik aan de lijn heb.

Zo grappig! Sommige mensen weten niet dat de gesprekspartner aan de andere kant van de lijn, altijd even moet wennen aan een stem. Dus als je dan je naam ratelt en gelijk daarachter aan de organisatie… dan heb je kans dat ik het niet kan volgen.

Er zijn ook mensen die het een beetje spannend vinden om te bellen. Dus als je die aan de telefoon krijgt, dan ratelen ze aan één stuk door. En dan moet je erg geconcentreerd luisteren wat precies de vraag is.

Een tip als je gaat bellen:
Zeg eerst even ‘goedemorgen’ of ‘goedemiddag’ en dan ‘je spreekt met….’
Zo heeft de ander tijd om te schakelen en te wennen aan je stem.

Ik vraag nogmaals met wie ik spreek. Het is Ella (niet haar echte naam natuurlijk) Ze is een ambitieuze dame van 29 jaar en ze heeft per 1 januari een leidinggevende functie gekregen. Na haar studie is ze terecht gekomen bij het bedrijf en heeft daar alles geleerd. Nu is het tijd voor haar volgende stap en is ze manager geworden en mag ze haar collega’s gaan aansturen.

Ze geeft aan dat ze graag op haar eigen manier wil leidinggeven en dat ze wil onderzoeken welke stijl bij haar past. Ze is op zoek naar een praktijkgerichte opleiding. Ella geeft aan dat het haar opvalt dat er veel opleidingen alleen online gegeven. En dat wil ze niet! Ze wil wel theorie maar ook de vertaalslag naar haar praktijksituatie.

Stiekem word ik hier heel blij van… want ze geeft precies aan wat ik hoop dat mijn website uitstraalt!

Ella geeft aan dat ze het toch een beetje spannend vindt om nu de leidinggevende te zijn van haar collega’s en dat ze bang is dat ze er straks niet meer echt bij hoort.

In het kort vertel ik haar over inhoud van de BLOEI Opleiding Leidinggeven ‘Van Collega naar Manager’.  Ze wordt erg enthousiast en ik beloof haar de brochure te sturen.

Ik denk dat Ella wel mee gaat doen met de komende opleiding die op 31 januari start. Ik heb er in ieder geval superveel zin in. Want om deze ‘verse’ managers te mogen begeleiden daar word ik toch wel heel gelukkig van. Een mooie start van 2023!

leidinggeven-Adinda Keizer

© 2020-2024 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.