BLOEI Opleidingen en trainingen Zwolle

Weer een mijlpaal!

Op 16 januari 2008 heb ik me ingeschreven bij de KVK als ondernemer. Nu in 2023 dus weer een mijlpaal… 15 jaar. Jemig ik word echt oud!

Toen ik een half jaar ondernemer was, werd ik gevraagd door de Kamer van Koophandel of ik een column (zo heette dat toen nog) wilde schrijven in de digitale nieuwsbrief voor Oost Nederland. Die nieuwsbrief was toen net nieuw en of ik mijn verhaal wilde delen met de startende ondernemers.

Hierbij een verhaal uit de oude doos (2008)

VAARWEL ZEKERHEID

Zonder dat ik het op mijn werk had verteld, was ik ’s avonds en in de weekenden druk bezig met alle voorbereidingen te treffen voor de start van mijn eigen bedrijf. Voor mijn gevoel moest ik eerst alles af hebben, voordat ik mijn baan kon opzeggen.
Bij de voorbereidingen hoorde natuurlijk ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dat voelde voor mij als een heel speciaal moment. Ik ging het nu echt doen! Ik meldde me aan bij de Belastingdienst voor een btw-nummer en vroeg een VAR aan. Verder was ik druk met mijn logo ontwerpen en teksten schrijven voor de website.

Uiteindelijk waren de visitekaartjes en het briefpapier gedrukt en de website was bijna klaar. Toen brak het moment aan dat ik mijn baan ging opzeggen….
Na veertien jaren werkzaam geweest te zijn binnen Koninklijke Uitgeverij Wegener ging ik mijn baan opzeggen. Terwijl ik mijn ontslagbrief aan het tikken was, bedacht ik me dat het nu definitief werd en er geen weg meer terug was.

Ik realiseerde me terdege dat ik vanaf nu niet meer elke maand de zekerheid had van een vast salaris. Mijn spaarloon en pensioenopbouw zouden stoppen. En mijn mooie leaseauto moest ik inleveren. Maar… de wil om voor mezelf te beginnen was groter dan de gedachten aan deze onzekerheden.

Wat was nou het ergste wat me kon gebeuren? Stel dat het niet zou lukken… dan moest ik weer in loondienst. Maar dan had ik het in ieder geval geprobeerd.

De dag dat ik mijn baan op ging zeggen brak aan. Ik had een afspraak met mijn directeur. Onderweg was ik toch wel enigszins zenuwachtig. Ik wist dat mijn ontslag als donderslag bij heldere hemel zou komen. En dan weet je natuurlijk niet hoe iemand gaat reageren.
Gelukkig was de reactie zeer positief en wenste hij mij alle succes toe. Natuurlijk vond hij het jammer dat ik wegging, maar hij begreep wel waarom ik deze stap in mijn leven ging zetten.

Anderhalve maand later kwam het afscheid van de collega’s. Dat was weer een moeilijk moment. Als je ergens zo lang hebt gewerkt dan ken je iedereen. Het voelt als thuis en dat ging ik verlaten. Na een fantastisch afscheid ging ik overladen met cadeaus naar huis.
Eindelijk was ik zelfstandig ondernemer….

2023
Voor de startende ondernemers van nu zijn er hele mooie regelingen, die waren er niet toen ik begon. Want als je niet langer dan 5 jaar staat ingeschreven bij de KVK en je bent gevestigd in Gelderland of Overijssel dan kun je in aanmerking komen voor een voucher van € 1000.

Dit is speciaal voor startende ondernemers die hiermee een ondernemerscoach kunnen inzetten om hun bedrijf te laten groeien. Kijk op www.destartversneller.nl voor alle info.

Ook een foto uit de oude doos. Of met een oude doos?

© 2020-2024 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.