BLOEI Opleidingen en trainingen

NETWERKEN OP HET PLATTELAND

Ik rits mijn jas dicht en wurm mijn armen door de hengsels van mijn rugzak. (gaat ook zo handig met een dikke winterjas….NOT). Met mijn rugzak op stap ik naar buiten. Het is mooi weer en ga ik deze keer lopend mijn boodschappen ophalen.

Vandaag is de 2e week van de voedselcoöperatie bij mij in het buurtschapje. Vier enthousiaste mensen hebben het initiatief genomen om een voedselcoöperatie op te starten. Het doel is tweeledig. Aan de ene kant steunen we hiermee de lokale boeren en aan de andere kant is er het sociale aspect van een buurtschapje. En als bonus: alles is biologisch of dynamisch biologisch.

De boeren uit de directe omgeving zijn de ‘Makers’ en wij (de kopers) zijn de ‘Opmakers’. Via een simpele website (waar al 14 voedsel coöperaties opstaan) kun je bij jouw lokale makers bestellen. Dan kun je denken aan zuivel, groente, eieren, vlees, granen, lokale wijn etc.
Iedere zaterdag gaat, bij toerbeurt, een opmaker langs bij alle makers om de bestellingen op te halen. Zo leer je ook zelf de ondernemers van deze bedrijven kennen. De boodschappen worden op een centrale plek (bij een van de organisatoren) verdeeld in houten kratjes. En tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen zijn bestelling ophalen. Dit is dan ook het koffiemoment om contact te hebben met de mensen uit de buurt.

Ik loop het erf op en begroet in het weilandje de schaapjes. Een van hen is ons rammetje. We hebben hem uitgeleend zodat er mee gefokt kan worden. Hij heeft het zo te zien wel naar zijn zin.

Ik doe de deur van de deel open en de heerlijke geur van koffie komt me tegemoet.  Vandaag ben ik iets eerder dan vorige week en nu is er slechts een handjevol mensen om hun bestelling op te halen. Ik maak een praatje met iedereen en drink een kop koffie. Het staat ook zo leuk al die houten kratjes op de tafel. Ik loop naar het kratje met mijn naam erop en stop de bestelling in mijn rugzak.
Daarna wens ik iedereen een fijn weekend en loop via een prachtige route door het bos weer naar huis. Hier word je toch blij van?

Als je ondernemer bent is een goed netwerk essentieel. Niet alleen voor opdrachten, maar ook voor jezelf. Voor je groei als mens en ondernemer is het altijd goed om met anderen kennis te maken en te sparren. Samen een kop koffie drinken om elkaar beter te leren kennen. Het is dan fijn om dit met een groep gelijkgestemde ondernemers te doen.

Wil je zelf een keer met een groepje ondernemers gaan netwerken?
Zet dan het Vindjeklantspel Netwerken in! Heel leuk om te spelen en leerzaam en (niet onbelangrijk) je leert je medespelers op een heel andere manier kennen.

Nabrander: In het kader van netwerken…
Ik heb een heel gaaf idee! Ik heb er deze week over gesproken met een evenementenorganisator, want dit kan ik niet alleen. Het wordt heel leuk en leerzaam en is exclusief voor 20 tot 25 zakenvrouwen. (Sorry heren…Wie weet bedenk ik ook nog iets voor jullie) Binnenkort volgt meer nieuws!

Wil je binnenkort een keer kop koffie met me drinken in Zwolle?

Mail me dan even op succes@bloeiopleidingen.nl

Adinda Keizer koffie

Ik wil ook BLOEI Post ontvangen

Adres

Trainingslocatie BLOEI
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle

038-2054400 
succes@bloeiopleidingen.nl
KvK-nummer: 8169277

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.