BLOEI Opleidingen en trainingen

Omgaan met veranderingen

Nieuwsgierig schuif ik het gordijn iets opzij. Yes… Het sneeuwt! In een rap tempo wordt alles wit buiten. Het is zondagavond 20 november. Vanmorgen vroor het nog en lag de rijp op de weilanden. Onder een strak heldere blauwe lucht met veel zon hebben we een eind gewandeld met de honden. Geleidelijk aan kwam er later wat bewolking en nu sneeuwt het!

Heel gek, maar als het sneeuwt (van die verse sneeuw) dan ben ik net een klein kind en kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. Opgetogen trek ik mijn stevige wandelschoenen aan. De honden zijn ondertussen helemaal door het dolle, want ja… die voelen dat. Ik doe de deur open en stap naar buiten. Oh, wat een heerlijk geluid: de verse sneeuw die knispert onder je schoenen…

Onder de bomen is de weg nog schoon maar verder is het overal wit. Zo gaaf om buiten te zijn. Het is donker, maar toch weer niet, want door de sneeuw lijkt het schemerig. Na een korte, maar heerlijke  wandeling gaan we weer terug.

Nog even voor de houtkachel warm worden en daarna lekker slapen.

Dit verhaal kan natuurlijk ook anders:

Vanmorgen was het zo mooi weer en nu is het vies buiten. Bah, het sneeuwt en het drupt uit de bomen. En die sneeuw wordt smurrie en dan loop je alles naar binnen. Nou, doe mij maar zon!
Het is maar hoe je kijkt naar veranderingen!

In je leven als ondernemer heb je ook te maken met veranderingen. Veranderingen waar je zelf geen invloed op hebt. Denk aan de maatregelen tijdens Corona of de energieprijzen, maar ook op kleiner niveau. Het aantal klanten loopt terug en hierdoor je omzet… Hoe ga je daar mee om?

Ook voor dit deel in je ondernemerschap kun je terecht bij een ondernemerscoach. Samen kijken we hoe de zaken ervoor staan en wat je misschien iets anders kunt aanpakken. En bovenal kijken we naar jou als ondernemer. Waar loop jij tegenaan en hoe ga je daarmee om? Vaak draai je in je eigen kringetje rond en juist dan is het fijn om eens te sparren met een ondernemerscoach.

Ik weet zeker dat je na een coachgesprek weer verder kunt als ondernemer met als bonus een bak positieve energie.

Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op www.vindjeklant.nl 

Omgaan met veranderingen

© 2020-2023 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?
BLOEI Opleidingen
Open de chat en stel je vraag. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.