BLOEI Opleidingen en trainingen Zwolle

Opleiding Leidinggeven: Van collega naar manager

Voor nieuwe managers

En nu mag je je collega’s gaan aansturen… Daar komt nog wel wat bij kijken, want hoe ga je dat doen en wat past bij jou?

In deze opleiding leer je hoe jij je rol als manager kunt pakken door op jouw manier leiding te geven aan je collega’s. De opleiding is een unieke combinatie van theorie, training en coaching én praktijkvoorbeelden van anderen. Samen vinden we de aanpak die voor jou het best werkt.  Wij werken met kleine groepen. In de ochtend theorie en ‘s middags aan de slag met jouw praktijksituatie. 

De opleiding leidinggeven heeft mij een beter inzicht gegeven in de manier van leidinggeven wat voor mij goed voelt. De kleine groep cursisten heb ik als zeer prettig ervaren. We bespraken alles eerlijk en open met elkaar wat we tijdens het leidinggeven ervaren en zo leerden we ook van elkaar. 

5/5
Eduard van Ieperen

Opleiding Leidinggeven

Als manager wil jij een bepaalde impact maken en je hebt gezien dat de ‘oude manier’ van leidinggeven niet meer werkt. Juist als je in verbinding bent met mensen dan gebeurt er ook wat. Niet er boven staan maar als onderdeel van het team de boel aansturen. De verbinding behouden. Terug naar de menselijkheid.
Niet jezelf anders voor doen
, een houding aannemen, nee… vanuit jezelf groeien naar de leider die in jou zit. Binnen de theorie ga jij op zoek naar jouw kracht en hoe jij die kunt inzetten voor wat jij wilt behalen of beheersen. Zo kun jij de theorie vanuit zelfvertrouwen direct toepasbaar maken in de praktijk.

Een persoonlijke groei zonder dat je van jezelf verwijderd te hoeven raken. Je leert hoe je lastige gesprekken kunt voeren, zonder de verbinding te verliezen. Stevig staan als manager zonder dat je daar een trucje voor in moet zetten. Wij nemen jou bij de hand en zorgen ervoor dat jij het kan doen op de manier die bij jou past.

Wij geloven dat de nieuwe leiders, leiders zijn die vanuit verbinding opereren. Wij geven je niet alleen de theorie en de tools, maar kijken echt naar wie jij bent. Want uiteindelijk begint alles bij jezelf.

De opleiding Leidinggeven van collega naar manager als je:

Hoeveel tijd kost de opleiding Leidinggeven?

De BLOEI Opleiding Leidinggeven ‘Van collega naar manager’ duurt 5 maanden en is verdeeld over 5 lesdagen. We gebruiken je praktijksituaties tijdens de lessen. Je bent geen extra studietijd kwijt tussen de lessen door. 

Resultaten van de BLOEI-opleiding Leidinggeven

Na de BLOEI opleiding Leidinggeven heb je ontdekt welke stijl van leidinggeven bij jou past. Door gesprekken te oefenen en de vele tips uit de praktijk weet jij hoe je met zelfvertrouwen je team kunt aansturen.

Tarief

De prijs is exclusief de subsidie van Upgrade Jezelf Regio Zwolle
1997,- btw vrijgesteld
 • Met subsidie € 998,50 btw vrijgesteld
 • Heerlijke lunch is inbegrepen
 • Tijden: van 09.30 uur tot 16:30 uur
 • Aantal deelnemers max. 8 personen
 • Locatie: Dr. van Deenweg 108, Zwolle
 • Incompany is op aanvraag

Programma

Lesdag 1

Kennismaken met mede-cursisten
Inzicht in soorten communicatie
Representatiesystementest

Lesdag 2

Stijlen in leidinggeven
Merkwaardenspel spelen
Jouw stijl ontdekken

Lesdag 3

Inzicht in leerstijlen
Bespreken van praktijkvoorbeeld
Omgaan met weerstanden

Lesdag 4

Vragen stellen en aannames
Eindopdracht met oefenkandidaat
Omgaan met vertrouwenskwesties

Lesdag 5

Terugblik eindopdracht 
Evaluatie 
Ontvangst van certificaat BLOEI

Start volgende opleiding

Kun je deze keer niet meedoen?  Bekijk hier de volgende opleidingen. 

Trainer

Karin van Duinen is een van de trainers van BLOEI. Ze heeft jarenlang zelf personeel gehad in diverse ondernemingen.  Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is om vanuit verbinding leiding te geven. Karin zorgt dat je tijdens de opleiding voor jezelf gaat staan en je plek als manager gaat claimen. 

Karin in het kort

 • Enthousiast
 • Denkt out of the box
 • Humor
 • Veel praktijkvoorbeelden
Karin van Duinen trainer leiderschap BLOEI

Tarief

De BLOEI opleiding Leidinggeven kost € 1997,- btw vrijgesteld. Als je gebruik maakt van de subsidie van Upgrade Jezelf kost deze opleiding slechts € 998.50 vrijgesteld van btw. Je hebt dan van ons een offerte nodig voor de aanvraag van de subsidie. Deze moet je aanvragen vòòr de start van de opleiding. Incompany prijzen op aanvraag.
Het bedrag is inclusief:

Data 2024/2025

 • Woensdag 18 september 2024
 • Woensdag 16 oktober 2024
 • Woensdag 20 november 2024
 • Woensdag 18 december 2024
 • Woensdag 15 januari 2025 

Review

“Echt een aanrader! Doordat mijn rol veranderde van collega naar leidinggevende, binnen hetzelfde bedrijf, was het in het begin lastig om mijn nieuwe positie te claimen. Tijdens de trainingen heb ik veel praktische tips gekregen die ik direct in de praktijk kon toepassen. Adinda houd je scherp en stuurt je in de goede richting.”

Arné Imming
Buying manager bij Girav BV
5/5

Veelgestelde vragen

BLOEI Opleiding is anders door de zeer persoonlijke benadering en aanpak. Wij werken met kleine groepen en de opleiders zijn naast trainers ook spaceholders. Alles blijft in de groep en bij oefeningen word je volledig begeleid zodat jij vanuit vertrouwen groeit. Er is ruimte gecreëerd om juist jouw eigen cases en vraagstukken in te brengen, naast dat een ander ervan leert, maak jij het direct toepasbaar en de theorie eigen. Wij leren je geen trucjes, laten je niets doen wat niet bij jou past. Voor iedereen is er een manier, samen vinden wij jouw manier.

Ja, dat is mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze opleiding is voor iedereen die wil leren leidinggeven op een manier die bij hem/haar past. 

Een reguliere opleidingdag start om 09.30 uur met de inloop. Om 09.45 uur starten we met het theoriedeel van die dag. Rond 12.30 uur staat er een heerlijke lunch klaar en daarna gaan we praktisch aan de slag met de theorie. Rond 16.30 uur zijn we klaar.

© 2020-2024 BLOEI Opleidingen | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.