BLOEI Opleidingen en trainingen

Steengoed

Zoals iedere dag maak ik met onze honden Floortje (Cane Corso van 45 kg) en Bobbie (langharige Griekse asielzoeker van 30 kg) een wandeling. Deze keer loop ik over de oude dijk, door het bos naar het Noaberswater. Een prachtig pad tussen twee vennetjes door. Hier staat de tijd altijd even stil. Je hoort de vogels fluiten en de kikkers kwaken en je hebt een prachtig uitzicht. Je ziet waterlelies en meerkoetjes en de weerspiegeling van de bomen in het water.

Als je verder doorloopt sta je ineens weer in het bos. Aan het eind van het bospad is een slagboom gemaakt van een omgezaagde boom en daarachter ligt de weg waar ik aan woon. Bij de slagboom, zie ik op een boomstronk iets liggen. Het is een beschilderde steen met bloemetjes en Love erop. Direct moet ik glimlachen. Grappig hoe zo iets kleins een grote grijns op mijn gezicht kan toveren.

En dat is nu precies de bedoeling! Een versierde steen met een tekening of een tekst voor een glimlach op het gezicht van de gelukkige vinder van de steen. Zo simpel.

Na plaatsing van een bericht op Facebook en Instagram over die steen, blijkt dat er hele groepen mensen zijn die dit doen. De achterkant van de steen verraadt soms al waar de steen vandaan komt. Er zijn verschillende groepen op Facebook zoals Kei Tof en NL Rocks. Zij verzamelen mooie stenen en keien die ze tijdens de wandeling vinden. Vervolgens versieren ze de stenen door ze te schilderen of door er een boodschap op te schrijven. Tijdens een volgende wandeling verspreiden ze de keien weer, zodat iemand anders ze kan vinden. Hoe leuk is dat?

Soms zijn het de kleine dingen die het ‘m doen. Wat doe jij als ondernemer om een glimlach te toveren op het gezicht van je klanten? Vaak is een appje op de verjaardag of een kaartje met de post al voldoende. Dit hoort ook bij je marketing. Voor ideeën die bij jou en je bedrijf passen kun je hierover sparren met een ondernemerscoach. Een strategiesessie out of the box voor een grote glimlach op jouw gezicht!

Steengoed