Subsidie bloei

50% subsidie

BLOEI Opleidingen en trainingen is erkend opleider bij het CRKBO. Is je bedrijf gevestigd in de Regio Zwolle dan kun je via het Ontwikkelfonds Regio Zwolle tot 50% subsidie ontvangen. Dit geldt voor werkgevers (en hun werknemers) en voor ZZP’ers.

CRKBO Instelling BLOEI Opleidingen Subsidie

Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Groei zorgt ervoor dat ondernemers kunt beschikken over genoeg goed gekwalificeerde medewerkers om de ambities waar te maken. Groei zorgt er tegelijkertijd voor dat werknemers die een opleiding volgen, hun talenten (beter) kunnen benutten en met meer plezier langer aan het werk blijven. Hierdoor kunnen zij werk en privé beter in balans houden. Bent u mkb’er, werkgever of zzp’er? Is uw bedrijf gevestigd in Regio Zwolle en wilt u extra investeren in de skills en knowhow van uw werknemers? Dan kunt u een beroep doen op dit fonds.

Gebied regio Zwolle

Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle is een samenwerking tussen 20 regiogemeenten (van de 22 regio gemeentes), 4 provincies, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV Werkbedrijf en onderwijs. De 4 provincies zijn Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. De 20 gemeenten zijn Dalfsen, De Wolden, Dronten, Elburg, Hattem, Heerde, Hardenberg, Kampen, Meppel, Noordoostpolder, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle.

 • Aan de aanvrager kan minimaal € 125,- en maximaal € 2.500,- per werknemer en/of per eigenaar van een rechtsvorm subsidie worden verstrekt gedurende de looptijd van deze regeling (tot en met 31 december 2023).

 • Per kalenderjaar mag je als werkgever en/of eigenaar van een rechtsvorm maximaal € 20.000,- subsidie aanvragen.

 • De subsidieaanvraag mag bestaan uit meerdere vakgerelateerde scholingstrajecten.

 • De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen.

 • Kosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn directe scholingskosten, zoals cursus-, examen-, boeken- en arrangementskosten. Arrangementskosten zijn de door de opleider verplicht gestelde kosten voor maaltijden, consumpties en overnachtingskosten.

 • De subsidieaanvraag heeft betrekking op vakinhoudelijke, functiegericht of op transitieopgaven gerichte om-, her- en bijscholing met als doel de arbeidsmarktpositie van degene waarvoor de subsidieaanvraag wordt gedaan, te versterken.

 • De gewenste scholing is een erkende opleiding en/of wordt gegeven door een erkende opleider of onderwijsinstelling.
  1. VAVO / MBO / HBO
  2. CEDEO
  3. NRTO
  4. CRKBO

 • De scholing mag geen betrekking hebben op wettelijke verplichtingen of op regulier bekostigd onderwijs.

 • Het scholingstraject waarvoor subsidie wordt aangevraagd mag nog niet zijn gestart, moet binnen zes maanden na de toekenning van de subsidie zijn gestart en moet binnen achttien maanden na de start van de opleiding zijn afgerond.

 • Er kan maximaal twee keer subsidie worden verstrekt voor dezelfde werknemer en/of eigenaar van een rechtsvorm, gedurende de looptijd van de verordening. De aanvragen mogen geen betrekking hebben op dezelfde scholing.

Subsidie Adviseur

Karin Dekens van KD Consulting

Al sinds 2004 ben ik actief als subsidieadviseur en heb ik in 2018 de stap gezet naar eigen ondernemerschap. Dit vanuit “Een andere kijk op subsidies” waarbij ik bedrijven op een andere manier wilde gaan ondersteunen bij hun subsidievragen.

Voor BLOEI ondersteun ik bedrijven bij al hun subsidievragen. Mijn advies gaat verder dan alleen het aanvragen van de subsidie. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een grote mate van flexibiliteit en inventiviteit. Persoonlijk en proactief handelen en meedenken staan hierbij centraal.

Als je een opleiding of training van BLOEI wilt volgen kan ik voor je kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Ik begeleid het gehele traject, van A tot Z en verder! Ik ben pas tevreden als jij de subsidie op je rekening hebt ontvangen.

Karin Dekens