BLOEI Opleidingen en trainingen

To please or not to please

Ze kijkt me verbaasd aan en zegt: ‘Als je intuïtie zo hard NEE zegt, waarom doe je het dan?’ Tja, dat is een goeie… Waarschijnlijk omdat ik een ‘pleaser’ ben?

Ik zit in gesprek met een ondernemer, die heel erg vanuit haar gevoel alles benadert. Nu denk ik wel dat ik dat ook doe, maar vergeleken bij haar heb ik nog wat te leren. Als iets niet loopt, dan gaat zij terug naar haar gevoel om te kijken waarom iets niet loopt.

Bij mij heb ik dan gelijk Gerda aan de poort: ‘Doe toch eens normaal. Je hebt het beloofd, dus dan moet je het ook doen’. En daar is vaak geen speld tussen te krijgen (heel vervelend).

Afgelopen week moest ik gedwongen door de koorts even letterlijk stilstaan. En dan komen zulke dingen best wel even binnen. Wat maakt het dat ik altijd wil zorgen dat anderen het naar hun zin hebben? Waarom kies ik altijd eerst voor anderen en dan pas voor mezelf?

Terug naar het gesprek… Ze zegt tegen mij dat ik ook voor mijn zachte kant mag kiezen. Dat ik van de kleine dingen moet genieten en dit alleen kan als je het ook echt ziet.

Dus toen ik thuiskwam. heb ik maar gelijk ‘boter bij de vis’ gedaan en ging ik een eind wandelen met de honden. En het genieten werd het! Met een grote G, door de prachtige zonsondergang.

Onderneem jij vanuit je hoofd of hart? 

Wil je daar eens over sparren?
Boek dan vrijblijvend en gratis een half uurtje in mijn agenda.

Kost je alleen wat tijd en verder niets enne…. Geniet van de mooie dingen om je heen!