BLOEI Opleidingen en trainingen

Toch ben ik een beetje teleurgesteld...

Licht gespannen wacht ik tot hij binnenkomt. Alle spullen liggen klaar en ik heb me goed voorbereid. Toch is het een beetje spannend. Ik heb een afspraak voor een audit voor accreditatie voor het CRKBO van BLOEI Opleidingen. (CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Als je ziet wat je daarvoor moet doen, dan zakt je de moed bij voorbaat al in de schoenen. Zakelijk gezien is het verstandig om dit te hebben, dus ik heb mijn tanden erin gezet. Ik moet voldoen aan ruim 60 voorwaarden die in een document staan. Alles heeft te maken met administratieve handelingen en duidelijkheid voor toekomstige deelnemers aan de opleidingen. Dus ik had al een uitgebreide brochure/studiegids gemaakt, nieuwe inschrijfformulieren en de website aangepast. Ik was er klaar voor!

Er komt een aardige man binnen en hij is gelijk verrast door de mooie inrichting van mijn trainingsruimte. Yes! 1 punt binnen!

Als we met een kop koffie aan tafel zitten, steekt hij gelijk van wal. Hoe zit het met je klachtenprocedure? ‘Uhmmm, ik heb me aangesloten bij De Geschillencommissie’. Ja, zo werkt het niet, je moet alles uitschrijven. Hoe kunnen mensen een klacht indienen? Wat is je reactietijd? Welk proces komt er achteraan…’
Pfff… de moed zakt me in de schoenen. Wat een administratieve rompslomp voor iets wat toch niet gaat gebeuren. Als je zo persoonlijk contact hebt met je deelnemers als bij BLOEI, dan is alles bespreekbaar. Maar goed… vriendelijk blijven lachen en door.

Volgende vraag: ‘Ik snap niet waarom jij BTW vrij wilt gaan factureren. Kun je dat toelichten?’ Ik vertel hem dat als ik CRKBO geregistreerd ben, iedereen in de regio Zwolle via Upgrade Jezelf bij BLOEI dan met subsidie een opleiding kan volgen. Dat is de reden dat ik zoveel uren in deze erkenning steek. Ondanks dat hij zelf in de regio Zwolle woont en ondernemer is, had hij hier nog nooit van gehoord.

Na dik een uur ronden we het gesprek af. Het was een prettig en ontspannen gesprek. Maar ik ben toch een beetje teleurgesteld. Ik had gedacht dat ik met vlag en wimpel in 1 gesprek de erkenning zou krijgen. Dus niet…
Hij vindt dat het allemaal wel meevalt wat ik nog moet doen. Naast de klachtenprocedure helemaal uitwerken heb ik hier en daar nog wat kleine verbeterpunten en dan is alles in orde.

Alle verbeterpunten moet ik binnen twee maanden uitwerken en doorsturen naar Den Haag. Dan wordt er binnen 10 werkdagen gereageerd of het zo voldoende is. Dan de factuur voldoen en heb ik voor vier jaar de erkenning CRKBO.

Dus voor nu weer aan de slag met alle administratieve dingen die waarschijnlijk nooit nodig zijn. Haha, eigenlijk ook wel weer super Nederlands.

Maar… voor jou zijn al deze ontwikkelingen misschien wel interessant! Vanaf 2023 kun je met subsidie bij BLOEI de opleidingen of trainingen volgen.

Vraag onze subsidie adviseurnaar jouw mogelijkheden.

CRKBO Instelling BLOEI Opleidingen Subsidie