BLOEI Opleidingen en trainingen

Ze heeft haar strijd verloren

Ze ligt daar, dood in de ren tegen de achterkant. Helaas heeft onze kip haar strijd verloren. Ze had het altijd al zwaarder dan de andere twee en nu is ze dood.

Toen we buitenaf gingen wonen wilden we heel graag kippen. We hadden een heel schattig kippenhok (annex konijnenhok) op de kop getikt. Daarna ging ik op zoek naar legkippen, want we wilden natuurlijk wel eieren. Ik kwam in contact met een boer in Heino en daar gingen we op een zaterdag heen. We namen alvast een grote doos mee.

Nou, dat was maar goed ook. Want de beste man had de drie kippen alvast in een houten krat gedaan. Hij deed het krat open en… jemig wat een grote kippen!!! Maar goed, ook een beetje stom om dan te zeggen ‘ze zijn te groot’. We namen ze mee naar huis en hebben het kippenhok aangepast op deze grote kippen.

Het ging supergoed, maar je zag wel dat eentje een beetje ‘het sukkeltje’ was. Die moest echt moeite doen om haar portie eten bij elkaar te scharrelen. Na diepgaand onderzoek (haha, zijn onze eerste kippen) blijkt dat er bij kippen een pikorde is. Deze kip was duidelijk het laagst in rang.

Tot oktober… Toen gingen de twee stoere kippen in de rui en kreeg deze kip wat meer te zeggen en dus ook te eten. Maar na de ruiperiode werd alles weer zoals het was. En tot overmaat van ramp, ging dit kipje een paar dagen geleden in de rui. Net toen het zo ontzettend koud was. Ondanks extra eten en veel zaagsel in het hok ging het slecht met het kipje. Gisteren zat ze op de rand van de waterbak, die natuurlijk heel koud was met die vorst. En vanmorgen trof ik haar dood aan in de ren.
Zo jammer, maar zo gaat het in de dierenwereld. De sterksten overleven!

Eigenlijk gaat dit ook zo in ‘ondernemersland’. Als je maar hard genoeg schreeuwt, dan ziet iedereen je wel.

Maar wat nou, als je niet zo hard wilt schreeuwen maar op jouw manier zichtbaar wilt worden?
Neem dan een ondernemerscoach in de arm. En dan wel eentje die kijkt naar wie jij bent en wat bij jouw bedrijf past.

Succes en pas op dat je niet ‘het sukkeltje’ wordt, want dan overleef je het niet.

Ze heeft haar strijd verloren